Кошарица - е тихо място, окачено над оживения Слънчев бряг. Той е заобиколен от красива зеленина, гори в полите на Стара планина, Стара планина. Тук туризмът се осъществява в хармония с природата, тъй като районът около селото е обхванат от програмата Nature Nature 2000. Птиците мигрират през него, което защитава тази зона от прекомерна човешка намеса. Достатъчно е да дойдеш веднъж тук, за да видиш колко е красиво тук. За тези, които търсят спокойствие и релакс, а в същото време биха искали да могат да бъдат в голям оживен курорт е идеалното решение. Уникалните качества на този град като чист въздух, страхотна природа, приятни местни хора ви карат да не искате да напускате.
 
Оттук се простират феноменални гледки към морето, а местоположението по хълмовете го отваря за посетителите безброй планински пътеки, които наистина си струват похода. По пътя можете да срещнете костенурки, гущери, интересна растителност и понякога друг турист.
В Кошарица има избрани места, предлагащи настаняване, няколко хранителни магазина, ресторанти, предлагащи местна кухня, аптека. Има и редовен автобусен транспорт, който ходи до Слънчев бряг всеки ден през лятото.
 
Почивка в Кошарица на място по хълмове и околности - красива, непокътната природа ще ви осигури истинско спокойствие и атмосфера на селски живот.
Накратко за историята: Земите около Козарица първо са били обитавани от траки, които по-късно се смесили със славяни и прабългари. Районът около селото е съхранил множество следи и ценни находки от римската епоха.
 
По време на един от историческите етапи селото попада под власт на Византия, а по-късно се връща обратно в България, след което районът отново е завладян от византийците, а след това е окупиран от Османската империя. До освобождението на България територията остава под турска власт, въпреки че това не се отразява на българския бит и здравия разум на местното население. Самото село е открито в началото на 19 век.
 
Дядо Иван и неговите наследници се считат за основатели на селото. Той се заселва на територията на днешна Козарица през 1846 г. Имал заграждения за овце и хижа близо до ждрелото на селото. Тук той намери заселници от Саракио и Карабунар, които му помогнаха да се установи в селото, което първо беше наречено Кашла-дере. Името Кошарица дойде по-късно. Произхожда от думата "кошара" - ферми за добитък, защото селското стопанство е било основното занимание в селото.

Апартхотели в този град

Sunset II Kosharitsa
Кошарица

Sunset II Kosharitsa

Sunset Koszarica е прекрасен комплекс, предназначен за семейства с деца или за хора, които се нуждаят особено от почивка и релакс. 6 басейна, ресторанти, паркинг пред и в обекта.
7000м
разстояние от плажа
6
брой басейни
50м
разстояние от паркинга
разстояние от ресторанта
500м
разстояние от супермаркета
от 35лв/ ден
ВИЖ 1 АПАРТАМЕНТ
Този сайт използва бисквитки, за да предоставя услуги на най-високо ниво. Ако не сте съгласни да съхранявате бисквитки на вашето устройство, коригирайте настройките на браузъра си.
ОК