Открийте в България

Храна
Българската кухня си струва да откриете и да опитате различни нейни гледки. Това е като перфектно пътуване. Опитайте веднъж, харесайте го и се върнете към него.
Българско вино
България е една от най-старите страни за производство на вино в света. Българското вино има незапомнена история, древна винарска традиция, уникални сортове грозде, както и престижно международно признание и впечатляващо количество награди, особено през последните години.
Море и плажове
Слънцето, пясъкът и топлата вода в Черно море са безценно съкровище за България и за нейните посетители. Няма какво да отлагате, трябва да проверите и да го изпробвате.
Култура и изкуство
България - уникална културна и художествена съкровищница
Фольклор
Потопете се в магията на българския фолклор! Тук беше рекорда на Гинес за най-голям брой пипери.
Планини
Истинската магия на България! 111 000 кв. Км и различни терени, пейзажи и климат. 39 планини, 30% от страната.
Природа и животни
Дивото зове. 90 природни резервата, повече от 500 защитени територии и 11 природни парка, 110 вида бозайници, повече от 400 вида птици, 37 вида влечуги, около 30 вида земноводни, 214 вида пеперуди, 217 морски и пресноводни вида, над 27000 вида безгръбначни животни.
Хора
НО ЗАЩО ИМА ТОВА ПРАВО ...? :) В България времето минава по-бавно. Навсякъде. УСМИХНИ СЕ! Може би е времето, може и различен въздух - българите винаги ще намерят много причини да бъдат щастливи.
Град и село
Широки плажове, златист пясък, синя вода, но тракийски сгради, византийски крепости, изсечени от скали манастири и легендарни носове. Очарователните пейзажи създават тук природата и историята, които се преплитат на всеки етап. Хиляди годишни църкви, огромни манастири, скрити в планински долини, и уникална архитектура с характерни улици, покрити с лозя.
Този сайт използва бисквитки, за да предоставя услуги на най-високо ниво. Ако не сте съгласни да съхранявате бисквитки на вашето устройство, коригирайте настройките на браузъра си.
ОК