Черноморец

Черноморец е малко, тихо и спокойно село, чудесно разположено на брега на Черно море, на полуостров близо до Бургас. Черноморец се намира на 23 км южно от Бургас и на 8 км от очарователния, исторически Созопол. Селото има богата история, датираща от древни времена, когато е носело името Свети Никола. Елементите, които отличават това село от повечето туристически ориентирани курорти, е оригиналният плаж - каменист и разделен от плитки заливи, създаващи "частни" места за мързелуване и слънчеви бани. Плажовете тук са скрити от вятъра между скалите, отчасти покрити с ниска растителност и млади дървета. Всички те са идеални за морски бани и предлагат много дейности. Ако искате да избягате от претъпканите места, Черноморец със сигурност ще ви зарадва с чистата си и спокойна брегова линия. Ако предпочитате активна почивка, Черноморец също няма да ви разочарова, тъй като е отлично място за практикуване на всички водни спортове. Уникалният Кралски плаж предлага каране на водни ски, риболов, скокове във водата, морски разходки, а има и отделна нудистка секция. От май до септември температурата на водата достига до около 22 градуса по Целзий, което прави къпането възможно дори през октомври. В същото време летните горещини се подпомагат от свежия морски бриз. Черноморец предлага много места за настаняване в модерни къщи, вили и малки хотели, а уютните ресторанти също са примамливи. Повечето от тях са разположени на морския бряг, откъдето се открива прекрасна, романтична панорама към последните лъчи на залязващото слънце, които нежно осветяват скалите. Заведенията на улица "Трейдс" също заслужават голямо внимание. Традиционните таверни тук създават специалната атмосфера на селото. Местните ресторанти предлагат разнообразни артистични програми, изискани напитки и вкусни ястия, приготвени от истински майстори готвачи. 

Апартхотели в този град

Flores Garden
Черноморец

Flores Garden

Комплекс Flores Garden е очарователен курорт в Черноморец на Черно море, който предлага тишина и спокойствие и всички необходими удобства за една незабравима почивка.
50м
разстояние от плажа
1
брой басейни
разстояние от паркинга
разстояние от ресторанта
100м
разстояние от супермаркета
от 88лв/ ден
ВИЖ 1 АПАРТАМЕНТ
Този сайт използва бисквитки, за да предоставя услуги на най-високо ниво. Ако не сте съгласни да съхранявате бисквитки на вашето устройство, коригирайте настройките на браузъра си.
ОК